| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Hledám práci za symbolickou jednu korunu

Moje psychologicke vzdelanie je akademicke, aj s naslednym PhD. Povazujem ho za kvalitne a poctivo zvladnute (naozaj som sa neflakala) a doterajsia prax to aj potvrdzuje. Tolko o mne.

Nehovorim, ze vsetky samovrazdy v pubertalnom veku nie su sposobene aj nezaujmom rodicov. Samovrazda je vacsinou sposobena viacerymi faktormi a jednym z nich moze byt aj ten nezaujem. Ale casto je sposobena aj psychickymi chorobami, za ktore ani rodic, ani dieta nemozu. Pride mi strasne nefer hadzat vsetkych rodicov, ktorych dieta si siahlo na zivot do jedneho kosa. Ak milovali svoje dieta, prezivaju po jeho smrti peklo a spolocnost im este to patricne da "vyzrat". Namiesto pomoci ich odsudi. Namiesto, aby sme im podali pomocnu ruku, radsej ich zatratime. To je ozaj "ludsky" pristup.

A este sa mi strasne nepaci, ze vychadzate z predpokladu, ze rodicia, ktorych deti koncia samovrazdou sa "nechceli" starat o svoje dieta. To, ze ste vy, vas manzel a ja vystudovali vedne odbory, ktore sa zaoberaju vyvinom a problemami deti, este neznamena, ze tieto vedomosti maju aj ini rodicia (keby ano, tak sme bez prace:-). Nie kazdy clovek ma prirodzenu schopnost vcitit sa do prezivania svojho dietata, pochopit, ze ho nieco trapi, rozpoznat psychicku poruchu. Neide o to, ze to nechce, ale nevie, nedokaze, jeho vlastni rodicia ho vychovali inac... Pripadne ak citi problem, nevie ako dietatu pomoct, skusa, voli aj zle metody, o ktorych je ale vnutorne presvedceny, ze su dobre. Mozno ma strach z psychologov, pedagogov, boji sa ohovarania v malom prostredi a dufa, ze to zvladne vlastnymi silami... A preto siahne aj po vychovnych metodach, ktore nakoniec maju negativny ucinok.Vobec nepoznam konkretny pripad toho dievcata, ale uz z tvojho prispevku je jasne, ze ty mas jasno v tom, aka je jej matka. Mam strach z tychto cierno - bielych obrazoch o ludoch. Moze to strasne ublizit a hlavne sa takto siria predsudky, ktore by sme prave my mali brzdit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.