No Janino... Já mám trošku zvláštní názory... resp. mám hodně věcí vyřešených sama v sobě, neměním je (třeba mi taky řeknete že je to blbost), ale je to tak... Ve zkratce - např. bych nikdy nešla na potrat (pokud by v tom nebylo zdravotní riziko), moje matka byla 9x!!! na potratu, což já prostě nechápu, naposledy ve 43 letech, což nechápu už vůbec:-( To je k té otázce antikoncepce - v 21. století, kde je nepřeberné množství přípravků, NECHÁPU ženu, která otěhotní bez toho že by chtěla... Pozor, tím neříkám, že jsem se nikdy nemilovala bez ochrany - ano a pak než jsem dostala menstruaci jsem prožila bezesné noci - a ano, dobře mi tak, kdybych otěhotněla!;-)
Prověřování: já si manžela prověřovala 3 roky, pak s ním 3 roky žila a jednoznačně tvrdím, že u nás byl kámen úrazu v tom, že jsme spolu před svatbou nebydleli... Nikdy bych si ho totiž nvzala, kdybychom bydleli nějakou dobu předtím. Jsou věci, které zamilované (a jen "do soukromí nakukující") oko nevidí... Takže jistě, opět nelze říct, že lidé co spolu 3 roky chodí, pak 3 roky žijí a pak se vezmou, že budou šťastní a ti co se vezmou po 2 mesíích šťastní nebudou. Ale přece jen - je pravděpodobnější, že poznám toho partnera po delší době. Zvlášť když víme, že "zamilovanost" je stav, který nasazuje nejen růžové brýle ale hlavně trvá něco kolem jednoho roku...
Rozhodně Monty neříkám, aby se rozvedla... jen si myslím, že to tak dopadne;-)
No a Janino - k tomu úrazu... Já nevím nakolik a v jaké oblasti se manžel změnil, jestli jste byli u psychologa třeba a tak... Tohle je všeobecně dost specifické a já bych nerada řekla JEDNOZNAČNÝ verdikt... MYSLÍM si, že bych byla ten typ, že pokud by můj muž měl úraz a zůstal fyzicky postižený (jedno jestli na vozíku, nebo slepý nebo já nevím co), tak bych s ním zůstala. Pokud by se ale změnil psychicky hodně závažně, tak nevím... Asi bych odešla. Pokud by to trvalo léta... A navíc - co jsem tak kde četla, tak ty zůstáváš v manželství kvůli dětem, že? To bych nedokázala. Tvrdím že je lepší aby bylo dítě v prostředí, kde máma bude šťastná, než tam, kde podvědomě ucítí, že není všechno OK:-(
Předchozí