Ahoj, jak jsem už psala někde výše - pokukd vím (kdyžtak mě oprav) tak např. ve Švédsku sílí kritika toho, že původně bylo řečeno, že jesle od raného věku jsou jen možnost, ale teď se téměř staly povinností (resp. jediným východiskem) pro všechny, tedy i pro rodiče které tam děti dávat nechtěli. K tomu došlo proto, že byla postupně seškrtána finanční a jiná podpora těmto rodičům (vychovávajícím sví děti první 2-3 roky doma) - s poukazem na to, že přece jsou dostupné jesle s dostatkem míst... :-(¨Takže i tak to může dopadnout. A v té kritice zaznívá právě i obava z možné souvislosti s evtl. pozdějším nevyrovnaným a násilným chováním dětí/mladistvých... atd. (ale musela bych to znovu na webu najít, teď to nevím přesně)...
Víš o tom něco blužšího? Ozývá se v Dánsku podobná kritika? Docela by mě to zajímalo.
JInak jsem každopádně pro, aby nějaké dobré a dostupné možnosti hlídání dětí mladších 3 let existovaly - jesličky, mini-školky apod., a hlavně aby bylo víc částečných úvazků a počítalo se tak nějak obecně s tím, že většina lidí (ženy i muži) má prostě dřívě nebo později rodinu a potřebují to nějak zkombinovat s prací!
V tom souhlasím s Kimmy, jenom neví proč furt tak šmahem odsuzuje 3letý RP. To se přece nemusí vylučovat. Ať je prostě možností víc a každá rodina ať si to zařídí podle svého...!
Předchozí