Mys, mas pravdu, ze zadny model neni idealni.
Idealni je moznost, aby si to kazdy zaridil po svem - kdo chce byt doma, muze, kdo nechce - ma dostupne moznosti, jak skloubit praci a peci o deti. V tomto smeru CR zaostava, protoze tlaci vsechny do jednotneho modelu "kazda matka doma do tri let" - a naprosta vetsina ceskych matek to tak dela - a cast z nich proto, ze nema jinou moznost. Mne to zas tak prima nepripada. Ja nepovazuju za idealni dite od tri let nechavat 8 hodin denne ve skolce a kazde leto panikarit, jak to udelam - odkladat skolni deti na tabory nebo k babickam a tak, spolehat na druziny..
v uvodu clanku se pise o "vyrustani deti v jeslich" - to je podle mne hrozny nesmysl, protoze deti porad vyrustaji v rodine, i kdyz travi nejaky cas v jeslich. To bych klidne mohla psat o vyrustani deti v druzinach... - to je zas neco, cemu se chci vyhnout ja... kazda to vidime jinak.
Jo - a dneska teda urcite nemas jistotu, ze sezenes praci po 4 letech RP - na to jsem si uz taky leccos precetla... Matky, ktere maji brzo po sobe dve deti a byly doma 6 let - ty by mohly vypravet (samozrejme to taky neplati pro kazdeho a jsou i takove, co se uspesne vratily - ale nikdo ti to nezaruci)
Předchozí