| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kráva, soudruzi a slzy v očích…

Já jsem rodila v porodnici - kvůli velkým zdravotním problémům jsem měla císařský řez. Dodnes jsem vděčná doktorům, že mi zachránili život a že jsme já i dcera v pořádku....
V současnosti ale řešíme jeden velmi smutný případ naší dobré kamarádky - z jiné porodnice v jedné okresní severočeské porodnici. Zdravá těhotná žena před porodem - veškeré testy v pořádku se již připravovala na porod druhého syna. Byly jí podány jakési léky na urychlení porodu. Po pár hodinách byly ozvy děťátka slabší, tak se paní primářka rozhodla pro druhý císařský řez. Až sem je to v pořádku....horor teprve začíná. Otec dorazil trochu později, mohl si syna pochovat, zašel za svou partnerkou, která ležela na BĚŽNÉM pokoji pro rodičky. Byla v narkóze, takže mu bylo sděleno, ať přijde druhý den. Onen druhý den hned ráno šel do nemocnice, kde mu sdělili, že jeho žena začala v noci masivně krvácet, takže podstoupila rovnou dvě operace, při druhé jí museli vyjmout i dělohu. Během dalšího dne žena opět byla 2 x operována a posléze udržována v umělém spánku. Později se manžel dozvěděl, že sestra paní primářku 2 x upozorňovala na nepřiměřené krvácení. Tato "dáma" na upozornění nijak nereagovala (později dokonce napadla sestru, že ji neupozornila na krvácení; štěstí sestry bylo, že měla uvedené záznamy o kontaktu s paní primářkou, ale ta se asi chtěla jen vyspat) a posléze pacientka začala kolabovat, neboť ztratila již téměř veškerou svou krev. Pak začal tanec. Krevní transfuze, operace apod. V důsledku neprokrvení mozku, došlo k jeho poškození. V důsledku nedostatku krve došlo k podchlazení těla pacientky. Opět úžasnou paní primářku nenapadlo nic chytřejšího, než naplnit PET lahve vroucí vodou a přiložit je přímo na holé tělo pacientky. Výsledek - popáleniny 3. stupně, které se nemocnice snažila zdůvodnit jako vyrážku. Naše kamarádka byla udržována v umělém spánku zhruba týden, poté se ovšem stále neprobírala, posléze začala udržovat alespoň oční kontakt. Její partner o většině událostí vůbec nebyl informován, ačkoli byl uveden jako osoba, které smějí být podávány veškeré informace o zdravotním stavu družky.
Po mnoha hrůzných zkušenostech muž domluvil transport vrtulníkem do Prahy, kde se začala jeho žena postupně zotavovat. V současnosti již pomalu komunikuje. Její mozek se zotavuje po speciální léčebné kúře. Připravuje se na další operaci, kdy jí budou transplantovány kožní stěpy, které by měly vyřešit závažné popáleniny po horké vodě z PET lahví.
Druh kamarádky podává trestní oznámení, s jehož podáním otálel, neboť naivně doufal, že paní primářka se písemně omluví. Nicméně tato paní uvedla do dopisu, že se necítí být odpovědná a nechápe, proč by se měla omlouvat.
Na paní primářku již v minulosti bylo podáno jedno trestní oznámení, které se právě řeší, druhé bude podávat druh naší kamarádky.
Skutečně je třeba pečlivě vybírat kde rodit. I když chcete být takzvaně dle některých "zodpovědná" a rodit v porodnici...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.