Lékaři (muži ani ženy) rozhodně písaři nejsou, když vidím to rychloklofání dvěma či více prsty, ale nikoli psaní všema deseti otevírá se mi kudla v kapse. To není jen ztráta jejich času, ale i ztráta mého času. Kdyby se naučili psát pořádně na stroji, tak mají více času na pořádnou práci, pacienty a medicínu. Psaní na stroji by na medicíne snad měli zavést povinně !
Zvláštní, že člověk, který ví, že bude psaní na stroji využívat po celou svůj pracovní život, se nenaučí psát pořádně a rychle.
Druhá stránka věci je, že stále neexistuje nějaké chytřejší systém, a já musím vždy znovu a znovu lékařům říkat svou anamnézu. Je to opět ztráta času pro obě strany. A já to přežívám dobře, ale vím, že lidé vážně nemocní nebo postižení, chodící neustále po lékařích, pro ty toto zpovídání je kromě časové zátže, také často i unavující, obtěžující a nepříjemné. Komu by se chtělo po x-té vyprávět, co a jak je v rodině. Mě ne, plně je chápu. Také jsem z toho unavená. A mohla bych to mít sepsané, jenže samozřejmě často lékař má SVŮJ systém, a některý by to možná vzal, ale také znám lékaře, kteří praktikují: já se ptám, vy odpovídejte a jinak buďte zticha.. byť je to stále dokolečka: dětské nemoci, prodělané operace.... kouříte atd. atd. proč na to není formulář ?
Změn ve zdravotnictví bychom se možná mohli dočkat už z toho praktického důvodu, že na medicíně studuje více žen než-li mužů.
Předchozí