Ahoj Evo,
se šátkem mám stejně jako už i Ty skvělé zkušenosti. Před téměř 5 lety jsem v něm začala nosit svou prvorozenou dcerku a před 16 měsíci svého synka. Oba asi od 3 neděl a oba +/- do roka. Oba jsem taky nosila téměř výhradně v úvazu kapsa. Barunka i Filípek byly v šátku stejně v pohodě jako Tvůj Štěpánek. Hodně si v něm taky pospinkaly a, ač s Barčou (narozená v létě) jsem ho využívala hlavně venku, s Filípkem (narozeným v zimě) jsme se k sobě často tulili i doma, abych měla právě čas a hlavně volné ruce dělat něco s Barčou. Teď, když už je Filda "kus chlapa", vytahujeme šátek jen, když mu není dobře a převážně doma.
Co se týče reakce okolí, dost mě překvapuje, že Brňáci jsou takoví nepokrokoví. Bydlíme v malém městě (ca 10 tis. obyvatel), kde jsem se šátkem byla, myslím, první mamina, ale reakce byly povětšinou hodně pozitivní jak s Barunkou, tak s Filípkem. Na občasné poznámky, se kterými jsi se setkala i Ty, (ale fakt jich nebylo moc), jsem reagovala nejlíp jednoslovnou odpovědí (Není (zima/horko); Neudusí; ....) a snažila se zachovat klid, ikdyž mě to samozřejmě taky ze začátku namíchávalo.
Přeju Tobě i Štěpánkovi krásné šátkování a hlavně zdravíčko.
Ahoj Renata
Předchozí