Lízo a kdyby aspoň na tom rentgenu tu zlomeninu viděli.
Můj otec spadl v neděli ze schodů (naprosto střízliv
jenom se blbě chytnul zábradlí) a udělal si něco s rukou. Jel na pohotovost, lékař ho zrentgenoval, juknul na snímek, pravil že to nic není a otce odeslal bez dalšího pryč. No protože ho ruka pořád bolela jak sfině, tak se za pár dní vypravil za nějakou svou starou kamarádkou, ortopedkou v důchodu, která ho prohmatala a pravila, že to má určitě zlomený a ať se vnutí k doktorovi ještě jednou. Vnutil, byl tam jiný dr., udělali mu další retgen a hle, ruka opravdu zlomená a do sádry. Hojilo se to dlouho a komplikovaně.
Rozumím tomu, že se to může stát a žádný doktor není neomylný.
Ale má to pokračování, za několik let si moje máma nějak vyhodila o víkendu na zahradě koleno, jela na pohotovost, poslali ji na rtg a po shlédnutí snímku dr. pravil že to nic není a odeslal ji domů. Doma se táta zadumaně koukal na jemu známé jméno doktora z pohotovosti na zprávě, co mámě dali...
Ano, přesně tak, za několik dnů skončila máma opět u doktora, jiného, na dalším rtg a s nohou v sádře.
Rozumím tomu, že se to může stát jednomu doktorovi i dvakrát, ale dvakrát u pacientů ze stejný rodiny už se mi zdá podezřelý