chápu, že to, jak o víře komunikuje Natanaela, může řadě lidí "nesedět"; já osobně s ní často souhlasím co do obsahu, ale vůbec ne co do formy. Nicméně i já si myslím, že je existuje řada lidí, kteří sami sebe označuje za křesťany, ale v reálu víru v Krista nežijí - pouze provozují jakési vnější obřady.
Co se týče vztahů katolíků a jiných křesťanů, tak jsem se také setkala s katolíky, kteří oceňují lecos na nekatolických křesťanech (např. právě znalost Bible), ale také jsem se setkala s řadou katolíků, pro které jsou protestanti pouze heretičtí chudáci, kteří by se měli vrátit do lůna té jediné pravé církve.
Stejně tak jsem se setkala s protestanty, kteří na katolících dokáží lecos ocenit (např. jejich schopnost soucitu s trpícími), a pak s protestanty, kteří nejsou ochotni připustit, že by mezi katolíky mohl být také nějaký ten křesťan. Takže sektářské, elitářské chování lze najít v každé církevní denominaci (- ehm, nejen v KS
, ze kterého mmch Natanaela není, jak již tady psala... ale to je totiž úplně fuk...)