Díky Petře za hezký příspěvek do této diskuze. Vyjádřit svůj názor a zkušenost a ctít druhého bez soudu toho,jak a co žije. Ve své konverzi jsem prošla sice krátkymi,ale návštěvami v různých církvích,jak život po revoluci šel, a skončila či začala jsem křtem u katolíků,kde se cítím doma už 16 let. Jsem ráda za lidi,kteří brali křes´tanství vážně a i jejich vzor mě táhl dál v hledání.Dnes máme ekumen.spolčo a jedno z témat bylo církev katol. a evang.,jak vnímáme sebe navzájem,bohoslužbu,co oceňujeme a líbí se nám na "své" církvi i té druhé,co chybí,vadí.Bylo to hezké,otevřené a v klidu probrané,nakonec obohacující pro všechny. ale jak píšeš,kdo nevěří,nepochopí...
Po internetu se do těchto diskuzí nedá popsat všechno a celá situace,ve které se ten člověk nachází,takže se mnohem snadněji může napsat,že něco chápe či žije špatně a odsoudí se. obvykle se nezapojuji do těchto diskuzí,ale tentokrát mi to nedalo.Času je málo,tak jsem se rozhodla,že skončím v dalším psaní. díky za názory a odpovědi všem,kdo reagovali či četli.Přeju vám vše dobré.
Rekl
Předchozí