Ja vim - je to proste tak nastavene, ze kazda matka ma narok - at je v Usti nad Labem nebo na Novem Zelandu - at platila dane nebo neplatila, at vychova ceskeho danoveho poplatnika nebo nejakeho uplne jineho...
Stat proste v tomto smeru nediskriminuje a plati opravdu vsem - co na to rict... Nekdo tady psal, ze kdo je proti RP, brat ho nemusi - ale to jsou podle mne zbytecne reci - nejake demonstrativni odmitani vubec nikoho nezajima... Ja nikdy nepisu, ze nekdo RP zneuziva (ackoli mi to leckdo cpe) - protoze pobirani davky, na kterou mam zakonny narok, neni zneuzivani. (ano, psala jsem, ze ukladani RP na stavebni sporeni neni asi ucel, za kterym je vyplacen - ale to taky neni definice zneuzivani - proste jsou to penize lezici na chodniku urcene pro tu zenu - co si s tim dela, je jeji vec - at jsou to prazdniny nebo stavebko). Ten system je proste pro kazdou matku - at je to dobra nebo spatna matka, at vydelava nebo nevydelava, at zije v CR nebo nezije - uz mockrat jsem psala, ze takove slepe rozhazovani penez je spatne, ale je to hazeni hrachu na zed (jo kdybych psala, ze RP by mely dostavat jen ty zodpovedne matky, ktere se o deti pekne staraji a ktere RP potrebuji - cili jejich manzel nevydelava velke penize - a jen ty, ktere vychovavaji ty ceske danove poplatniky - tak na to by asi hodne zen tady slyselo ;-))). Problem je v tom, ze ja si to nemyslim)
Ten system je spatny. Proto ja si myslim, ze lepsi system by byl lidem mene brat a mene davat - tak aby se nepracovat prestalo vyplacet... ale to uz jsem tady omlela do zblbnuti....
Předchozí