| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodiče chtějí jesle. A co na to děti?

Věřím svým rodičům - a ti říkají, že jsem se tam těšila a zpět také. Jo a ještě něco - negativní vzpomínky se pamatují snáz. Věřím, že kdybych to měla spojené s nějakým traumatem, pamatovala bych si to. Říkám - moc věcí před šesti lety věku si detailně nepamatuji, ale jedna z těch, které si do detailu pamatuji, je chvíle, kdy máma potřebovala z domova na chvíli odběhnout a nechala mě samotnou doma (mohli mi být tak tři). Jasně si vybavuji pocit úzkosti, když jsem viděla z okna mámu zahýbat za roh. A detailně si pamatuji, jak jsem seděla u okna v křesle, brečela a volala mámu. Pamatuju si, jako by to bylo dnes. Máma si to dodnes vyčítá, i když to na mě žádný následek nezanechalo. Takž věřím, že negativní zážitky z jeslí bych si pamatovala a hlavně, že by mě tam máma nedávala, kdybych to měla spojené s nějakým traumatem. Tak to ber tak, že já byla v jeslích spokojené dítě (jo a mimochodem - skoro jsem nebyla nemocná).
A ještě jsem chtěla říct, že v té době již byli moji babčka s dědou v důchodu, ale mámě přišlo nefér, "házet" jim na krk malé dítě - mají také právo na odpočinek (já bych to taky neudělala - člověk v důchodovém věku již nemá tolik trpělivosti, aby hlídal dítě celý den po celý týden). Děda mě vyzvedával (a stejně tak i ve školce) každý pátek po obědě, takže si mě užili, ale celé dny jsem u nich nebyla. A ještě pro upřesnění - v jeslích jsem bývala tak šest hodin, protože naši to měli dobře vymyšlený - ráno mamka chodila na šestou, aby mě mohla v půl třetí vyzvednout, ale do jeslí mě vodil táta až na půl dévatou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.