Tedy Sosane, ne vždy s tvými názory souhlasím, ale dnes bych se pod to klidně podepsala.
A jinak nelze než souhlasit i s jinými (bohužel si nepamatuji, kdo to tu napsal), že budeme mít takové práva, jaká si vybojujeme. Když se mi narodila první dcera, tak vjet do obchodu s kočárkem bylo pro moje spoluobčany (malé západočeské město = cca 5000 obyvatel) něco naprosto nepředstavitelného. Stejně jako kojení na veřejnosti a nošení dítěte v klokance. Všechno jesem to dělala, na udivené pohledy odpovídala širokým úsměvem. A to přes to, že mi mnohdy bylo na brečení, neboť jsem si na mateřské připadala naprosot opuštěné - do nástupu na MD jsme pracovala v Prate (spousta kamarádů, kin, divadel ... a naráz na malém městě s velmi uzavřenou společností). Manžel do práce dojížděl, takže od 5 do 18 hodin byl pryč, rodiče 300km daleko a promluvit kromě se psem a nemluvnětem nebylo s kým.
Určitě jsem patřila hodně dlouho za podivína, ale když se nám po 9 letech narodila druhá dcera, tak tyto "podivínské manýry" už nikoho nezaujaly. Ba potkávala jsem v obchodech i jiné kočárky.....
Takže vydržet - úsměv a pevné nervy!!!
Simča
PS - zákaz vstupu s kočárkem je prý protiprávní. Na veřejných místech, jako je úřad, pošta a pod. se samozřejmě předpokládá, že se s ním vstupuje, takže přeškrtnutý kočárek se tam nesmí objevit!!!
Předchozí