| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Epidemie v porodnictví: císařský řez

Ano ted se na mne zesypete jak včely na med,nejsem bohatá panička,nic jsem nikomu nedávala do kapsy a ani celebrita nejsem-ale jsem porodní asistentka.Když občas čtu tyhle diskuze -jak hodne žen prosazuje tzv.přirozený porod,porody do vody....na lane,doma,v porodním domě bez lékaře,bez medikace.......atd.tak v duchu zuřím.Tady na netu si to dovolit můžu.V práci jsou tyhle urputné maminy spoutané přírodou někdy na zabití ale holt každý má nárok pro sebe vymyšlet cokoli-třeba rodit na stromě když chce.A když čtu ty urputné názory proti s.c tak vás asi naštvu-rodila jsem bez indikace sekcí,vybrala jsem den,vybrala jsem si anestezi,....je fakt že jsem rodila dvojčata ale nebyl k tomu žádný objektivní důvod.Jen proste fakt že potom co jsem ná sále coby sestra na druhé strane videla,slyšela,zažila tak bych já nechtěla rodit přirozene.Jediné co lituju byl spůsob anesteze-epi nic moc,mám za sebou pár jiných operací a celková anesteze by byla opravdu pohodička.Podle mne takový zázrak spinal nebo epi není.Ale naivne jsem tvrdila že musím holky hned videt-kdybych volila znovu tak si radeji pospím,počas celé operace se mi honilo hlavou co by kdyby to a ono....měla jsem strach tak jsem je ani moc nevnímala,a vzhledem k dioptriím 5 jsem je videla jen vteřinu a to blbě...ano nerozkojili jsme se to je fakt ale myslím že to bylo spíše mým podvědomím že flaška bude lepší....rychlejší,pohodlnější...prosím nesežerte mne své deti miluju,čekala jsem na ne pěkných 9 let,jsou umělé-jak někdo psal-umělý porod-umělé mlíko-NO A CO?to mne degraduje mezi špatné matky nebo co?Každý má právo volby,jak a kde rodit,s kým,kojit nekojit?Stejne jako ty co rodí doma,na balone....já jsem na sále matky respektovala a i když mne to občas hodilo do bizarních situací a poznámek kolegyn,pozvednuté obočí lékařu ale z téhle diskuze mám dojem že má jen jedna strana právo rozhodnout jak chce rodit.Nepřemýšlím nad tím co je komu do toho,ale nad těma co mají klapky na očích a prosazujou své.Každý porod nese spousty rizik jak porod doma,tak ve špitálu bez použití medikace tak,normální porod i s.c.Znám spoustu lékařu kteří si nejakou indikaci k s.c vymyslí,bez obálkové metody,spousty těch co to kategoricky odmítají,a spoustu těch co se na sále hrajou na bohy a nezvolí s.c ani když hrozí průser.Já osobně jsem ráda že jsem byla v pozici že jsem si mohla vybrat-rekonvalescence byla ok,za 24 hodin po s.c jsem měla holky u sebe na pokoji-byla to zátěž jasne ale šlo to,za 3 dny přesne na vánoce jsme byli doma.
Každopádne má sekce své rizika ale to porod sám o sobě taky,ale štve že že se tady rozpoutala hra kdo z koho.
Jo a mouchy snězte si mne.~y~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.