| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nůžky

Myslím že všechny názory zde mají své opodstatnění. Jen my mámy známe své děcko nejlépe ze všech a víme, kdy už dítě neodhaduje své hranice. Ale jak už jsem jednou psala, experimentovat si maminky mohou doma, příp. venku, kde se věnují ony samy svému děťátku. Ale když se sejde dětí víc, je i obyčejné auto nebezpečím pro některé z nich. Třeba můj prcek mě jednou praštil hračkou do kosti pod okem. bolelo to a sakra moc. Vysvětlovat pak monokla byla celkem i legrace. Ale stalo se to doma. Ublížit si mohl jedině on a nebo mohl ublížit mě. Jenže v dětském klubu by mohl ublížit jinému pinďulovi, kterýmu může být třeba rok a půl a nepochopí, že ten roční to ještě nechápe. Strkanice, převalování, skákání po sobě to je úplně běžné v takových hernách. Proto zastávám názor, že se zde nemají ocitat věci jako nůžky, kůly apod. Co když si to nevinné malé děcko jentak bezpečně nůžky olizuje a dva větší se kolem něj budou honit a jeden na malého spadne. Kde máme jistotu, že ty nůžky neskončí v některém z nich? Doma si to ohlídáme, nedovolíme jim si ublížit, nebezpečně ublížit. Ale tam? Minimálně měla ta maminka tedy sedět u něj a chránit ho. Ale já bych ji je stejně sebrala. Ať si takto hrají doma. My taky doma děláme skopičiny a občas ho nechám zkusit něco co je relativně nebezpečné. Nějaká ta boule a šrám je u děcka normální a je jen dobře, že se děcko otrká. Ale nemělo by svoji teoreticky nevinnou hrou ohrožovat sebe nebo ostatní děti. Měly bychom si vždy dobře rozmyslet, kdy je nebezpečí pro dítě nebo jiné děti snesitelné a kdy už je to o nezodpovědnosti rodičů. To je jako bych uprostřed herny mezi 12 ti dětma rozdělala ohýnek jen pro svého prcka, protože je to naše oblíbená hra. A co ty ostatní děti? To mají ostatní maminky děti zahnat do jídelny abychom si my mohli hrát? To asi ne. Jak říkám, ať si děcko hraje dle své vůle a vůle rodiče ale také s ohledem na prostředí a lidičky mezi kterými se právě nachází ....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.