| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dřív do školy. Zkrátíme jim dětství?

... něco na tom podlě mě přesto je.

Nevím jak Vy, ale já každopádně znám v našem okolí také děti, u kterých mám dojem, že dávno měly být ve škole, jsou přerostlé a chovají se dost "klackovitě", shodou okolností vím že mají takové ty rodiče co se moc nestarají - a nějak jim prošel odklad (nevím jak).

Obecně mi přijde že odklady se v ČR dávají moc časo, takřka "inflačně". Přitom to tak původně nebylo myšleno! (Měl to být nástroj pro "extrémní případy", kdy by dítě prokazatelně resp. s nějvyšší pravěpodobností bylo školou přetížené.)

Jinde se musí procházet poměrně náročnými zkouškami, aby žádosti o odklad bylo vyhověno. Ale tady mám dojem, že se to s odklady prostě přehání...
Jasně že děti narozené v létě nebo se specifickými problémy mají tu možnost mít - ale pak je celkem jasná indikace a psycholog či lékař odklad doporučí - ale aby dítě z poněkud chabých důvodů šlo do školy až v 7 a půl letech?!?

Myslím si, že také školy se asi musí ještě víc zaměřit na skutečnost, že děti jsou prostě RŮZNÉ - at už tak či onak. Někdo je "napřed", někdo zas "pozadu", a ještě jak kdo a jak v čem... - a tomu musí být přístup školy při vyuce holt přizpůsobený, alespoň do jisté míry. Musí umět se všemi pracovat, protože taková je prostě skutečnost.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.