| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Šikana ve škole, aneb jak to vidím já

Jiří, chtěla bych se zeptat, jak to ta učitelka případně škola má udělat?
Víte, ono je celkem jednoduché na někoho si došlápnout, ale zkuste navrhnout nějaké řešení. Teď jistě namítnete, že od toho tam je ten učitel, aby vaše dítě ochránil a něco takového nedopustil, tak proč byste se tím měl zabývat vy jako rodič.
Věřte, byla bych jako učitelka moc ráda, kdybych to bylo tak jednoduché.
Jenže:
1. mnohdy je velký problém se o probíhající šikaně vůbec dozvědět (opravdu nejde každou přestávku všechny děti hlídat a oběť se často bojí s problémem se svěřit)
2. učitelé nejsou z vysokých škol na šikanu vůbec připraveni!!!! (zde by možná pomohlo došlápnout si na minisryni školství?)
3. možnost potrestat agresora je velmi omezená

A ještě jednu věc bych ráda dodala, i když je mi předem jasné, že si tím jen udělám zle. Podle mě tento článek měl také upozornit na to,že to, jestli naše dítě bude šikaně vystaveno, do jisté míry záleží i na nás, rodičích, a na tom, jakým způsobem dítě vychováváme. Pozor, netvrdím, že vina je na rodičích oběti, to v žádném případě. Jen jsem ráda, že mě někdo upozornil na to, že bych ze svého dítěte mohla potenciální oběť vychovat. A to je potřeba hlídat! - to jest pomáhat dítěti budovat vlastní sebevědomí a sebeúctu, podporovat ho ve vyhledávání kamarádů, nepředstírat, že něco jako šikana neexistuje, učit ho nebát se svěřit s jakýmkoli problémem a hlavně jeho trápení nebagatelizovat (ale samozřejmě ani nezveličovat).
Hm, zní to celkem jednoduše, ale sama si netroufám odhadnout, do jaké míry to zvládnu. Ale to si povíme až za pár let.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.