| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Dřív do školy. Zkrátíme jim dětství?

Bejby,

samozřejmě jsem v době OŠD se synem pracovala i mimo školku. Jen na logopedii chodil 6, slovy šest let, od 4 a 1/4 do třetí třídy (a v tom byl i ten rok OŠD).
Na neurologii jsme byli se synem 2x, dělali mu 2x EEG - jednou - to mu bylo necelých 5 a pak znova v odkladovém roce. Mezi druhou a třetí třídou jsem synovi zaplatila pobyt na LOGO klinice dr. Kejklíčkové a i tam mu EEG dělali.
Dál jsem s ním v odkladovém roce dělali 3měsíční intenzivní kurz grafomotoriky, kde se cvičilo 6-8 za den. Každý týden byla jedna kontrola, kde se předvedl "cvik" z minulého týdne a zadal se "cvik" nový.

A ano, většinu z těchto služeb jsem platila sama, i tu logopedii, neboť u nás nebyl logoped, který by pracoval na pojišťovnu. Jeden čas jsem s ním ovšem dojížděla na foniatrickou kliniku, kde byla logopedie na pojišťovnu, to je pravda. Ale to bylo cca 1 rok, pak dál zase logo přímo u nás, aby dítě nemuselo jezdit MHD a být unavené už jen tím, že jelo docela daleko. Naštestí tehdy jsme měli celkem funkční babičku, která tam s dítětem MHD dojela, tam dítě předala manželovi, který s ním pak byl na logu a doma mi pak řekli, co přesně mám s dítětem cvičit.

Dál jsem platila i několik kroužků, neboť když mu dávali OŠD, doporučili právě mimo školky chodit i na kroužky, právě proto, aby bylo dítě zaměstnané, když nejde do 1. třídy.
Takže v odkladovém roce dítě chodilo na dramaťák a flétnu, ve školce pak na kroužek malování (vyráběli, tvořili apod.) a dále ve školce na AJ. V druhém pololetí odkladového roku chodil na to grafo a pak na kroužek určený pro předškoláčky - přímo ve škole, vedou to paní učitelky přímo z první třídy.

A samozřejmě jsme byli pod dohledem PPP, chtěli syna v odkladovém roce vidět. Pak jsem s ním v PPP byla až na začátku druhé třídy, nebylo to potřeba tam s ním přímo být, jen jsem tam nějaké věci konzultovala telefonicky.

Lenivej rodič, to jsem celá já ~l~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.