Já jsem po porodu byla také vyřízená, ještě o to víc, že jsem měla císaře a komplikace s jizvou a kdo si myslí, že "císařky" to mají jednodušší, tak se plete. Je to prostě případ od případu. Já třeba zažívala bolest při sexu ze začátku dvojí jednu vaginální a druhou na jizvě.
A ta rada? Snažila jsem se manželovi věnovat čas (jak to šlo), vínečko, pohladit i přes den, když sedí u snídaně, nechat se alespoň přivinout, podpořit slovně, večer se mi nechtěl sex, ale něžnosti jsem neodmítala, tj. pohladit ho, přitulit se, občas orálně uspokojit (po porodu jsem se necítila celkem dlouho v řádu měsíců). Prostě jsem mu i bez sexu projevovala, že o jeho náklonnost stojím.
Výhoda je, že manžel nedělal žádný velký nátlak a snažil se chápat (což ten tvůj asi moc neumí) a já jsem se za své tělo nijak extra nestyděla. Beru to tak, že pokud stojí o společný sex a dává to najevo, asi o mé tělo stojí takové jaké je. ;-) Já doufám, že si nikde neodskakoval a teď už je to po roce mnohem lepší (máme celkem šikovnou holčičku, takže v noci většinou spí), téměř bych řekla občas i lepší - chuť u mě přichází ve vlnách a to ho pak třeba i utahám, že on nechce.
)