Dobrý den všem,
já vás maminky naprosto chápu. Po celodenní dřině okolo domácnosti, dětí a nakonec i toho manžela (přiznejme si, že manžel je kolikrát další dítě do rodiny
) Když nepomáhá manželovi vysvětlit, co a jak se cítíte, zbyde zase vše jen na vás a to se odráží také ve "večerních radovánkách". Jak získat chuť na večer - je asi těžké radit. Ale jak si kapánek ulehčit ten denní maraton, tak tady bych jednu radu měla. Takto to řeším já: jen náhoda mě dovedla k inzerátu, kde paní v domácnosti nabízí pomoc s úklidem a žehlením. Po domluvě jsme si plácly. Paní chodí pravidelně v pátek (aby bylo na víkend uklizeno, nebo alespoň čisto
), vysaje, utře prach, vydrhne koupelnu i záchod a ještě mi vyžehlí věci, které odkládám nebo nestíhám vyžehlit sama. Většinou ji nechávám doma samotnou, abych se jí nepletla do práce
Chce to ale důvěru, to chápu. To celé ji trvá tak 3 hodiny. A co se týče peněz, mi není absolutně líto. Ty tři hodiny mám volno, vše je pak uklizené a paní dostane za tuto práci 300,- Kč. Ty tři stovky si vždy nějak ušetřím. Když nechci aby chodila (dovolená apd...) pak se jen domluvíme na další týden. Věřte mi, je to opravdu velká pomoc.
Držím vám všem palce a přeju hodně pevné nervy.