u nas fungovalo toto:
vztekajici se dite (lezel na zemi ricel na cely barak a mlatil rukama, nohama a hlavou do dlazby) odnest do koupelny(ci jinam), polozit ho na zem, zavrit dvere a odejit (to byla moje obrana, abych mu nenarezala,protoze me to drasalo nervi, ale vedela jsem, ze biti by nemelo smysl, jen by mne bolela ruka) mezitim si v klidu sednout do obyvaku a cist, koukat na tv apod. kdyz se detatko uklidnilo, tak prislo a koukalo jak blazen, ze jsem si v klidu velebila v obyvaku.
takhle jsem ho odnesla dvakrat pri zachvatu a pak kdyz vyvadel po treti, tak uz se branil a nechtel sam do koupelny. od te doby se nevzteka a kdyz to vypada, ze by chtel, tak mu reknu: bez se vztekat do koupelny a nezapomen za sebou zavrit dvere, ja te nechci slyset, jak kricis. to rekne, ze nechce plakat v koupelne a je to vyrizeno. kdyz uplyne asi pul hodiny, tak se ptam, proc tak vyvadel.
pred osmi lety jsem si to vyzkousela jako au-pairka na sedmiletem vzteklounovi. ten se vztekal tak, ze o sobe nevedel. vzala jsem ho za ruku, odvedla k nemu do pokoje a nechala ho tam vztekat.po chvili nadavani v pokoji, pisteni a mlaceni do postele to bylo ok a zas prisel.
myslim, ze nektery deti se vztekaji vic a jiny min a tomu se proste neda zabranit. ja se jen snazim zachovat klid a tak to resim tim, ze dite odklidim z doslechu. protoze byt klidna vedle vztekajiciho se ditete nedokazu. vyvolava to ve mne agrese a asi bych mu bezduvodne naplacala.
pevne nervi vsem maminkam od vzteklounu (tatinkum taky,ale ti to maji jednodussi, protoze nejsou porad doma a deticky vi, ze s maminkou si muzou toho dovolit vic)
Předchozí