| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Uvztekané dítě

Ahoj Klárko,
právě jsem dočetla tvůj článek. Přeji ti pevné nervy a věř, že v tom nejsi rozhodně sama. Náš Honzík má období vzteku a vzdoru už více než rok a nevypadá, že to někdy skončí. Už s ním dokonce navštěvuji dětskou psycholožku (ta tvrdí, že je to normální a patří to k věku). Mně už to někdy připadá k nepřežití. Máme průměr tak jeden velký záchvat vzteku denně a ty malé ani nepočítám - je to téměř vždy, když já chci něco jiného než Honzík (oblékát se po ránu, jít domů od oblíbeného kamaráda, jít nakupovat apod.). Někdy se z našeho bytu ozývá takový řev, že čekám kdy někdo ze sousedů zavolá sociálku. A poznámek o tom, že mám nevyhované dítě a mám mu dát studenou sprchu, případně mu nasekat na zadek, si už ani nevšímám. Zjistila jsem, že na toho našeho vzteklouna to stejně nefunguje. Jediné co pomůže, je si ho nevšímat. Což se někdy moc nedá, obzvláště na veřejnosti. Problém je i když někam spěchám a nejsem schopna ho vůbec ustrojit neboť řve, mlátí sebou a jestliže se mi podaří cokoliv mu obléknout, hned to ze sebe serve. Ale když se nevzteká, je to zlaté a šikovné dítě. Mluvil plynule ve větách a srozumitelně už v roce a půl, první slovo řekl v sedmi měsících. Má ohromnou paměť, stačí pohádku mu dvakrát přečíst a on ji pak přednáší, umí nepočitatelně básniček, písniček, počítat do 20. Oblíbenou hrou je Člověče, nezlob se. Psycholožka tvrdí, že právě děti šikovné a nadané mají větší sklon k negativismu a vztekání. Tak to ber tak, že máš doma osobnost. Já se utěšuju tím, že to bude mít v životě lehčí a určitě se v dnešní společnosti neztratí a dobře uplatní. Nezbývá nám, než opravnu vydržet. A jak říká psycholožka s dítětem ty záchvaty prožít, já tvrdím přežít.
Ještě jednou pevné nervy.
Radka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.