Řeknu to naposledy a pak se prostě shodneme, že se neshodneme. Ano, jsem zdravá a práceschopná, ale nechci, aby mé děti vychovával v tomhle nejcitlivějším věku někdo jiný. Nemám na to si zaplatit chůvu. Mám jít proto zpět do práce a nechat stát vychovávat mě děti? S tím prostě nesouhlasím. Instutice to prostě tak dobře jako já nezvládnou.
Věřím v návrat zpět ke kořenům. Pokud lidi v této zemi bodou chtít system, ve kterém se o maličké děti postará matka a umožní ji to finančně, tak já budu ráda, myslím, že je to důležité. A to neznamená, že kašlu na ekonomii. Jen si myslím, že se v našem světě a naší kultuře zapomíná na to, co je v životě nejdůležitější..
A proto, že jsme jediní v Evropě s tímto systémem neznamená, ze to zbytek Evropy dělá dobře. Naopak, v Británii mají obrovské problémy s generací mládeže špatně vychované, na kterou rodiče neměli čas. Myslím, že celá Evropa by se měla dát zpatky k rodinnému životu. Všem by nám bylo líp.
A kde na to vzít peníze? Až v Česku přestane platit neplacení daní za národní sport, pak na to možná bude..
Předchozí