Dano - to je presne to, co me zajima:
- je v CR nizsi kriminalita mladeze nez v okolnich zemich?
- je v CR nizsi nemocnost mladeze nez v okolnich zemich?
to jsou objektivni ukazatele, ktere ale ja nemuzu nikde najit - pokud je mas, prosim te, napis mi je.
Hodnotit kriminalitu dospelych na zaklade RP mi prijde nespravne - protoze tech vlivu, kterymi clovek do dospelosti projde, je proste prilis mnoho na to, aby nekdo mohl rict "tento clovek je poctivy a slusny, protoze s nim byla maminka doma" a stejne tak nejde rict "tento clovek je kriminalnik, protoze ho maminka dala do jesli" - to jsou proste nesmysly.
Kdyby CR k necemu byl - tak by musely byt nejake jasne vysledky - protoze uz v CR funguje dobrych 15 nebo i vice let - a v zahranici nic obdobneho neni - takze nejaky rozdil by mel byt videt - a ja bych ho rada nasla.
Pri kratsi RD by nemusela rust nezamestnanost - naopak jsou to ceske zeny, ktere jsou nejvic nezamesnanosti po RD ohrozeny. Idealni pripad je mit pruzny pracovni trh s dostatkem castecnych uvazku a sirokou sit sluzeb pece o deti, ktera jednak pomaha pracujicim maminkam a jednak vytvari nove pracovni prilezitosti.
Ja taky nevidim nic spatneho na tom, ze si nekdo deti uziva - pokud tak cini za vlastni penize. Vidim hodne spatneho na tom, aby vlada nekomu platila uzivani jako takove.
Za moje penize to opravdu neni - je to za penize, ktere si vlada pujcuje a pak i s uroky splaci... Uroky, ktere jsou zoufale potreba ve skolstvi a zdravotnictvi.
Předchozí