Lassie - a opet zadna odpoved na moji otazku...
Jestlize je mozne u triletaku pracovat do noci - tak proc neni mozny u triletaku mit castecny uvazek a domaci prace delat do noci nebo je zapojit do domacich praci?
Ale spatne jsi pochopila muj navrh castecnych uvazku - ja jsem to myslela tak, ze pokud zena nevydela dostatecne castecnym uvazkem ve sve vlastni profesi - jako prodavacka nebo jako urednice - ze si muze proste nekolik let privydelat jako pomocnice v domacnosti, coz je dobre placena prace a zena nemusi pracovat 8 hodin denne. Za uklid se myslim plati okolo 100 za hodinu - kdyz si vezmes, ze dobra uklizecka nema nouzi o zakazniky, muze si najit pet rodin a v kazde stravit pul dne - dejme tomu uklidit barak, vyzehlit, nakoupit - to klidne toho pul dne zabere. TO mas 4 hodiny po 100 - 2 tisice za tyden a 8 tisic za mesic - takovehle vydelky by mely byt osvobozeny od dani - takze je to dobry vydelek a nemusis pracovat 8 hodin denne, ale jen 5. A dite by nemuselo byt v jeslich ani ve skolce 8 hodin denne. A je to model prijatelny pro nizkoprijmovou skupinu.
Porad mi prehazujes nizkoprijmovou skupinu na ukor stredni tridy - odmitas mi odpovedet, kterou skupinu by mel system uprednostnovat, ale tvuj jediny argument je extra rok deti nizkoprijmovych skupin versus treba 5 let deti stredni tridy. Ja opravdu nemam pocit, ze proste nizkoprijmove deti musi mit prednost pred detmi stredni tridy. Zeptam se te - mas pocit, ze deti stredni tridy by mely byt trestany za to, ze maji uspesne rodice? Odpovez ano/ne.
Předchozí