Prožíváme úplně to stejné! máme 2 dcerky, třetí mimino na cestě, a otázka na kluka taky často padá.Navíc jsou děti dost rychle po sobě...Nejlepší na tom je, že já jsem do třetího dítěte šla částečně taky kvůli tomu, že "třeba to bude konečně kluk", ale postupem času mi to začíná být jedno a říkám si, že 3 holčičky budou taky prima :) Manžel by chtěl spíš holku:"Už jsem na ně zvyklý a mají mě tak krásně omotané kolem prstu." :) A třeba tcháni, kteří mají JENOM 4 vnučky, říkají, že holky jsou přece výborný a že je vlastně jedno, co to bude, hlavně ať je to zdravé... takže podle mě, pokud do toho nerejpá rodina, je jedno, co si lidi myslí. Ale chápu, že na vesnici to může být peklo... my se spíš setkáváme s udivenými reakcemi, že si vůbec pořizujeme třetí dítě...jestli prý chceme strhnout porodnost apod., to mi teda vadí víc. Z desítek reakcí, který jsem zatím zažila, byly 2 vyloženě pozitivní - z toho jedna od matky trojčat :) Jestli to tak půjde dál, budou muset rodiče 3 a víc dětí založit nějakou osvětovou organizaci s názvem třeba "Nejsme blázni, ani nezodpovědní".
Předchozí