Val, tam se nepíše o problémech s dýcháním po porodu (taky mi malá ve 32+4 po SC dýchala sama), spíše o dýchacích problémech dál v životě..., ale to je jedno. Jasně, může to být zaplacené, nevím. Podstatné (pro mě) je to, co jsem vypíchla, ty uspěchané porody, kdy se rodí dle diáře matky a doktora, to mi trošku vadí a myslim, že by se tohle u plánováných císařů prostě stávalo a jen mám dojem, že pokud to je možné, mělo by dítě přijít na svět v dobu, kdy ono samo rozhodne...
Taky chápu, že i spontánní porod může probíhat s komplikacemi, ale to jsem tady řešit nechtěla. Přijde mi správné přistoupit k SC v momentě, kdy by spontánní porod znamenal riziko pro matku a/nebo dítě. Ano, posuzovat to bude lékař, člověk, který není určitě neomylný, ale pořád si myslím, že ve většině případů je kompetentnější v posouzení celkového rizika lépe než rodička. Chápu i případy, kdy chce žena SC z psychických důvodů, ale pořád si myslím, že by i toto mělo probíhat přes posouzení odborníka. Zkrátka se mi příčí případy typu: "Chci, aby se mé dítě narodilo 9. 9. 2999, je to krásné datum, tak půjdu na SC" atd.
Řeknu to asi tak: Je to jen můj pocit, který nemám podložený žádnými statistikami, prostě mi SC na přání nějak nejde pod kůži. Evokuje mi to plánovaní koupě nového auta nebo tak něco... .
Předchozí