Ahoj,
taky jsem chvilku přenášela. Já jsem byla naprosto v pohodě, ale jaký kolotoč kolem mne rozjeli doktoři, to jsem se nestačila divit(celé těhotenství jsem se jim co nejvíc vyhýbala). Ptala jsem se kamaráda porodníka, zda jsem opravdu rázem, ze dne na den, pro dítě tak nebezpečná a on mi řekl, že ne, je to jen "pro pořádek". Tělo se prý na porod připravuje cca 2 týdny, takže když jste v 38. týdnu úplně zavřená, čípek nezkrácený, tak v termínu zřejmě neporodíte. Ten můj doktor upřednostňoval v tom 38. týdnu do miminka vnitřkem "šťouchnout", což prý pěkně bolí, ale zase se porod nemusí vyvolávat. Podle toho, jak to vyprávěl, žádnou mamču moc nevaroval. Chtěla jsem rodit přirozeně, ve Vrchlabí a porodnice byla zavřená. Otevírala se v pondělí ráno v šest. V neděli večer jsem si řekla, že když šťouchnout, tak šťouchnout, a proč by to měl udělat doktor, když mám doma vlastního muže, že. Bolesti mi začaly ve 3 ráno a v půl osmé jsem přijela do právě otevřené porodnice. Takže pokud chcete porodit, zkuste sex, mě to asi pomohlo.
Mirka
Předchozí