Ecim, já jsem to nebrala jako napadání, jen že někdo, pro koho je těžké překonat určité překážky, to může vnímat jako ne moc nápomocnou radu, když prostě řekneš "Najdi si hlídání." Myslím, že kdyby to šlo, tak by si to hlídání určitě našel, protože málokdo chce být neustále uvázaný doma s dětmi. Já jsem nepsala jen za sebe, mám štěstí, že kmotra naší dcery je ochotná ji hlídat i několikrát týdně během dne, takže od jejího půl roku částečně pracuju. S večerním hlídáním je to ale horší, protože dcera i teď má občas období, že mimo domov prostě spát nechce, a k nám tak jednoduše nikoho nedostanem, bydlíme na venkově (což jsme si sami vybrali s vědomím všech nevýhod). Takže se stane, že s manželem sami večer nikam nevyrazíme třeba pár měsíců, podaří se nám to, když je u nás moje máma, která bydlí 300 km od nás a tak dvakrát za rok je na týden u nás. To se pak snažíme co nejvíc využít
. Ale jinak samozřejmě jdeme občas do kina na odpolední představení a podobně, když najdem čas, kterého je taky dost málo. Ale věřím, že jsou rodiny, kde to mají složitější a pak to opravdu není jen tak najít si hlídání. Jinak s tebou ale naprosto souhlasím, že pokud spolu partneři netráví určittý čas sami bez dětí, může to být velký problém.