Myslím, že naše společnost je ovlivněna lety komunismu. Kdo vybočuje, je prostě divný a mělo by se s ním zatočit. Naštěstí pozoruji, že to je hlavně přístup starší generace, naše děti už budou např. porod doma vnímat jako něco běžného (vzpomeňme např. před 20 lety když začínali tatínci u porodu, jaké to bylo pozdvižení - a dnes?), bude čím dál větší tolerance k oblékání, životnímu stylu nebo tomu, že na vánoce nemyjete okna. Já jsem typický produkt Prahy (ač zrozena na Moravě) - miluji nákupní centra, fast foody, čínské restaurace, baví mě oblékání, procházky a vůbec máme s manželem si snahu užívat. Pro moje rodiče jsme divní,protože život je podle nich dřina a odříkání
nemůžou pochopit že v sobotu neuklízíme a nevaříme, ale jdeme s malým někam ven a užíváme si volno, matka je celá hotová z toho, že na vánoce nedělám velký úklid a nepečeu, ale vánoce si užívám jako svátky klidu. Je pro mě důležité jak vypadám (pro naše jsem fiflena) atd. Takže, ač v nebatikovaném oděvu, nemastných vlasech jsem pro moje rodiče těžký alternativec, který nedělá co se má. Hlavně nedělat si z toho hlavu.