| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nepodceňujme dětské kreslení

Vďaka za pekný článok, "omalovánky" síce vzbudili nezaslúženú pozornosť, ale myslím si, že aj tu platí,že ak sú vybraté primerane - veku, záujmom aj vkusu - nemôžu uškodiť. Vaše odpovede v diskusii ma potešili svojou vľúdnosťou a otvorenosťou.

Ja by som Vás chcela poprosiť o názor na výtvarný prejav mojej dcéry - prváčky. Odmalička nekreslí veľa, skôr menej ako iné deti, ale absolútne ZVLÁŠTNE. Sú to veľmi farebné rozličné tvary skôr geometrické - čiary, štvorce, symetrické obrazce, niekedy s očami, niekedy len s ústami, alebo časťami ľudského tela (ruka, nos...). Komponuje ich takmer vždy po osi súmernosti v strede a kresba pôsobí veľmi usporiadane. Ak poznáte obrazy slovenského výtvarníka Karola Barona, tak jej kresba pripomína presne tieto tvary.
Obrázky sú veľmi krásne, ale nepredstavujú podľa dcéry nič konkrétne. Keď má nakresliť niečo konkrétne, potrebuje pomoc a vedenie aj pri jednoduchých tvaroch (zjednodušené zviera, štylizovaná postava v kostýme) alebo nakreslený obrázok málokedy pripomína realitu, alebo je o štádium vývoja nižšie (postavy a tváre momentálne kreslí ako štvor - päťročná). V kresebnom teste u psychologičky (strom, postava) vyšla primerane svojmu veku, v ostatných parametroch nadpriemerne. V teste špecifického nadania je nadaná na cudzie jazyky. V škole píše úhľadne.
Rada by som teda poznala Váš názor na tento typ kresby u dieťaťa aj na to, či ju máme motivovať k realistickejšiemu zobrazovaniu. Zatiaľ so svojou kresbou nemá problémy, ale v budúcnosti očakávam, že nebude spĺňať nároky výtvarnej výchovy na ZŠ.
Kresby skúsim poslať s Vaším dovolením na Váš mail, ale budem sa tešiť aj na Váš názor tu.
Lexi

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.