proč se lidem nelíbí Barbie??? Proto, že je tak štíhlá, že holčička, která si s ní hraje se jí nutně bude chtít podobat a bude mít bulimii????
Bože, to jsou kecy.
Mi se Barbie líbí. Krom ní jsou totiž vesměs jen miminkovské panenky s miminkovskými doplňky, "princeznovská" je v podstatě jen Barbie. Anebo nějaká z omezené produkce bez dalších doplňků.
Jako malá jsem ji bohužel neměla. Pamatuji si ale, jak mě štvalo, že mám panenku, která mi nepasuje k nábytečku. Že mám čajovou soupravičku, která mi nepasuje k panence. Nic nebylo kompatibilní. Tohle Barbie umí. I proto ode má mně plus.
Mám dva kluky, takže zase nic (snad budu mít aspoň vnučku
).
Přiznám se, že z klučičích hraček nebývám moc odvázaná, když jsem v hračkářství... Zvláště z těch pro starší kluky. Samí roboti s brutálními vražednými nástroji. Mi se taky zbraně nelíbí. Pochopím sadu vojáčků, nepochopím samopal.
Manžel taky nechce nic takového doma. Starší syn bude mít 4 roky, takže zatím celkem v pohodě, až na to, že vojáčky mají ve školce. A já zaslechla syna, jak říkal v rámci hry kamarádovi, že ho zastřelí... Vysvětlovali jsme mu, co to znamená, ale celkově nevím, jak se k tomu postavit.
Včera byla reportáž o výstavě stavebnic Merkur. Zase to bylo poněkud komerční a nestranné, protože autorka reportáže smutně konstatovala, kterak se Lego prodává mnohem víc, i když není tak kreativní...
Asi nemá děti, protože jí ušlo, že nemůžeme koupit tříletému dítěti stavebnici obsahující pidišroubečky a matičky. Že okusování železa pokrytého barvou asi taky nebude to pravé ořechové.
Jednou ji synovi koupím. Ale myslím si, že až tak kolem osmi let. V mezičase si dovolíme používat superkomerční Lego, se kterým si (mimochodem) ráda hraji i já.