Jako svobodná osoba jsem si ráda občas večer alkohol dala. Sedla si k vínečku či svařáku a 2-4 deci večer vyžahla.
Od svatby jsem prakticky střídavě těhotná, nebo kojím, nechápu kdy bych jako měla popíjet? Občas si někde s kamarádkama dám, ale tak jednou až dvakrát do týdne. Když jsem těhotná tak nepiji vůbec. Při kojení až tak od třetího měsíce věku dítěte a to vydržím u pár deci třeba celý večer. Vzhledem ke kojení to s alkoholem ani přehánět nemůžu.
Ať mě maminky alkoholičky vysvětlí, kdy jakože popíjí? Po příchodu z porodnice? Děcku vrazí sunar, kvůli tomu aby nemusely kojit a mohly nasávat?Během těhotenství? Během snahy počít dalšího potomka? Jak zvládají noční vstávání k dítěti, když jsou pod parou? Nebojí se třeba ležet s dítětem v posteli, že ho zalehnou? V případě záchvatu laryngitidy,nebo jiného zdravotního problému, že nebudou moct svého potomka dopravit k lékaři? Mateřská přece není tak dlouhá, aby pro to bylo nějak extra prostoru a času, ne? Alespoň ne pro matku, která se snaží být pro své dítě matkou alespoň trochu dobrou. Zvláště pokud máte děti v intervalu kratším jak tři roky. Nechápu, fakt ne. Pokud se tu nějaká taková mezi vámi nachází, tak mi to prosím vysvětlete.
Chápu, že k tomu žena může sklouznout po ukončení rodičovské dovolené a po nástupu do práce, jinak ale opravdu ne.
Předchozí