| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ten náš vztah pohádkový

Christiano,

já jsem jenom čtenářka. Nikdy jsem článek na hlavní straně neměla, ale přesto si myslím, že můžu být kritická. Autorovi by teoreticky bylo možné napsat i osobně (pokud správně chápu, co naznačuješ), ale nezdá se mi to vhodné: tu kritiku nepíšu ani tak pro něj, spíš jsem chtěla vědět, jestli i ostatní čtenáři mají třeba podobné pocity. Jak vidno, tak ne :-) Asi je to dobře, já jsem moc velká šťoura a takoví nemůžou být všichni.

Před Vánoci se tu objevil velmi kýčovitě moralizující článek o tom, jak jsme zhýralí a máme se stydět, že bychom na volném místě u štědrovečerního stolu neradi viděli pobudu z ulice, který se chce ohřát a najíst. Na to byly reakce dost kritické, a na mě tento článek působí podobně. Sice tamta autorka nedělala jazykové chyby, ale stejně jako dnešní autor vystavěla článek téměř výlučně na různých (jazykových i sociálních) klišé, která měla v jejím případě vzít za srdce a přimět čtenáře k slze a sebezpytování.

Účel dnešního článku je jiný (asi pobavit a zřejmě vyvolat reakce typu poplácávání si na rameno - jak jsme my čtenáři moudří, že jsme taky na něco takového přišli), ale rozpaky to ve mně vyvolává stejné.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.