| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Příběh jednoho kluka

Aleno, já tomu teda věřím. Respektive věřím, že je možné úplně všechno. Sociální pracovnice má zřejmě osobní problém. Pokud jsem správně pochopila, tak pracuješ na SPODu i když asi v jiném městě. Možná by jsi mohla Macešce nabídnout, že to prověříš. Pokud je to samozřejmě možné. Možná by jsi něco zmohla ~d~. Co já vím ... V tomto oboru nepracuji, ale myslím si, že pokud má sociální pracovník (kdokoli) jen podezření na to, že někdo nepostupoval v zájmu dítěte nebo nehájí zájmy dítěte, tak by se o to měl zajímat.
Pokud vím, tak dítě má právo na rodinu a tím je myšlena i rozšířená rodina, tedy i teta dítěte (nebyl jí svěřen do pěstounské péče)a měl by být podporován styk s rodinou. Pokud je to celé jen z poloviny pravda, tak podle mě určitě nebyly hájeny zájmy dítěte. Sociální pracovnice pouze uplatňovala svou moc. Navíc dítě má právo vyjádřit svůj názor nebo postoj ve všech záležitostech, které se ho týkají a na to by se měl brát zřetel. Taky má právo mít přístup ke všem hromadným sdělovacím prostředkům - viz zákaz internetu. Nesmí být zasahováno do jeho soukromí. A co je nejdůležitější, má právo (mimo jiné) na podporu svého sociálního vývoje, což kontakt s onou pěstounskou rodinou určitě je. Jak říkám, nejsem odborník, ale stačí si přečíst Úmluvu o právech dítěte, nebo Deklaraci práv dítěte a vychází mi tohle.
Klukovi přeju hodně sil aby vše překonal ve zdraví ~x~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.