To je mj. to oč mi celou dobu jde? Jaký je ten důvod - to, že dítě projevilo zájem o hostitelskou péči a i přes doporučení diagnosťáku bylo přemístěno do jiného DD. Chtěla bych na vlastní oči vidět rozhodnutí o přemístění a jeho odůvodnění. To je taky jedna z věcí, která mi na článku nesedí.
Jinak děti v ústavní péči se přemísťují z různých důvodů - zachování/vytvoření sourozeneckých vazeb (dle toho jak jsou z rodin odebírány), výchovné problémy/činy jinak trestní u ml. 15 let, na přání, aby byly blíže svým biologickým/hostitelským rodinám...
Prostě, mám pocit, že asi nemáš všechny podstatné informace o klukovi a jeho situaci.
Jinak reaguji i na otázku položenou výše- DD rozhoduje o návštěvě a je vázán vyjádřením soc. pracovnice. Nicméně běžná praxe je ta, že se ty 2 "instituce" mezi sebou domlouvají a vědí která "bije".
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.