O to právě jde - o CÍRKEV! Nikoli o víru jako takovou nebo o náboženství. Jde o lidskou organizaci. A chybovat je lidské.
Proto je nyní tolik věřících - nepraktikujích křesťanů (mezi něž se počítám). I přes veškerou modernizaci, jedná se stále o organizaci poněkud archaickou a leckde zpuchřelou...
Chystáme se nechat pokřtít našeho půlročního syna. Na minulém katechismu nám farář povídal o Desateru (mám z něj státnice, vytáhla jsem si ho jako jednu z otázek
)a hodně mě překvapilo, ač je jinak fajn a velmi liberální, jak tvrdě až demagogicky přednášel, diskusi nepřipustil a plamenil proti antikoncepci, euthanasii, homosexualitě...prostě proti všem ožehavým otázkám, které jsme na fakultě probírali v předmětu Morální teologie. Tenkrát se však dalo diskutovat a akademicky si vše rozebrat - zde to možné není.
Farář však vynechal jedno z témat "morálky" - umělé oplodnění, které církev zakazuje také. Mlčela jsem o vzniku našeho synka, ale stejně by mě zajímalo, co by řekl tomu, že křtí dušičku ze zkumavky