| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Asistovaná reprodukce přináší úspěchy, ale i dilemata

Dobrý den, když jsem tento článek četla nemohla jsem jinak než reagovat. Jsem jedna z těch , které měli to štěstí a dítě jim donosila jiná žena. Pro ochranu všech se nebudu registrovat.
Po mnoha pokusech o početí mi bylo sděleno, že nikdy nebudu mít vlastní děti a já se musela smířit s darovanými vajíčky a musím přiznat, že to nebylo zrovna lehké. Jsem z velmi početné rodiny a mít vlastní děti pro mě byla jasná věc.
Bohužel ani s darovanými vajíčky se mi po několika pokusech (snažila jsem se 6 let)nepodařilo počít miminko. Byla jsem zoufalá a s manželem jsem si zažádala o adopci. Začali jsme procházet všemi úskalími adopce (a že jich není málo) když se nám stalo to, že na jednom z center jsme se dozvěděli o tom, že tam někdo někomu ......pomohl.
Když jsem se s tím svěřila doma byla jsem v šoku co následovala. Moje švagrová (jsme jako sestry) mi nabídla, že mi miminko donosí. Pomohli nám a já pak mohla začít běhat po úřadech. Jelikož se jedna o mě osobu blízkou nemusela jsem být v evidenci uchazečů o adopci.
Vlastně to fungovalo tak, že jsem nahlásila, že je švagrová těhotná a nemůže si miminko nechat a chtěla by mi ho dát k adopci. Na příslušném úřadu zjistili zda je to možné. Na soudu zjistila, že ano jelikož jde o osobu blízkou a nejedná se o prarodiče. Byla nám přiřazena skvělá sok. pracovnice. Prověřovali nás a já začala obíhat ostatní úřady. Běhala jsem celých 8. měsíců, protože jsem nechtěla aby naše miminko skončilo na první 2. měsíce v kojeneckém ústavu. Podle našich zákonů se matka, která dítě porodila může ještě rozmyslet. Povedlo se a já šla domluvit porod s adopcí do porodnice. Tam je pravda na mě poštvali svou. pracovnici než se vše vysvětlilo. Nutno podotknout, že toto vše jsme absolvovali začátkem roku 2006 než se změnil zákon v červnu měli jsme to vyřízeno a připraveno.
Je pravdou, že jsem byla na všech vyšetřeních a o švagrovou se starala po celou dobu, ale bylo mi nesmírně líto, že jsem přišla o to vše a hlavně nastávala obava zda si to po porodu nerozmyslí. Vše nakonec proběhlo jak mělo a JÁ BYLA U NAROZENÍ NAŠEHO KRÁSNÉHO SYNA.
Přestože mi to nikdo nedoporučoval trvala jsem na tom aby byla náhradní maminka s námi na pokoji a já se o ní mohla dál starat. Měla původně být přeložena na gynekologii (vše bylo diskrétní a nikdo se na nic neptal měli jsme díky panu primáři úžasnou péči). Po tom všem co pro mě udělala jsem chtěla mít jistotu, že bude v pořádku a musím říct, že 3 dny než jí pustili lékaři domů jsem měla malou dušičku.
Syn byl úžasné a moc hodné miminko a přes veškerá úskalí vše dopadlo dobře a my jsme si syna po roce mohli adoptovat a dát mu své jméno. Proběhla zněna rod. čísla a my byli ti nejšťastnější rodiče.
Dokonce se podle lékařů stal zázrak a já půl roku po narození syna zjistila, že jsem těhotná (přirozenou cestou). Dnes máme 2 krásné a zdravé děti.
Máme ohromné štěstí, že máme tak skvělou rodinu a přátele kolem sebe, kteří nám byli oporou a proto jsem pro legalizaci NÁHRADNÍCH MAMINEK a velmi obdivuji všechny které jsou toho schopny, protože já sama bych se dítěte vzdát i když né z mé krve nedokázala.
Omlouvám se za né zrovna zdařilou slohovou práci:-)))) (musela jsem vše upravit tak aby nebylo pro některé nám nepřející možné nás poznat).
Přeji všem aby nemuseli nikdy procházet takovou možností volby a měli snadnější cestu k tomu stát se matkou.
Přeji pěkný den.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.