Řidičák jsme u Krtečka neřešili, ale rozebírali jsme pohádku, které říkáme "Jak se Krtek vyboural" (oficiálně "Krtek a žabka"), kterou měl starší syn v krtečkovském obdobé nejraději - a došli jsme tehdy oba k tomu, že Krteček měl být v první řadě připoutaný a měl se plně věnovat řízení a ne se pořád otáčet dozadu na Myš
. Nicméně jsem mu vysvětlila, jaký byl výchovný smysl té pohádky.
Jinak mně osobně Krteček vůbec nevadí, oproti rozhýkaným autobusům ,které u nás letěly kolem 3 let staršího, a mašinkám, které podle mě nemají moc nápadité příběhy, mě docela uklidňuje
. Jinak starší (4,5 roku) má momentálně nejraději Včelí medvídky, začíná se díky nim místo monotónního přednesu pokoušet o zpěv - u těch řešíme akorát to, proč nemají tátu
. A mladší (1,5 roku) se nejraději dívá na dokument "Nejlepší auta století". Tam nemusíme řešit nic
(pro případné rýpaly/lky: jelikož má rád i autobusy, vláčky, tramvaje atd., necítím potřebu ho poučovat o ekologických přednostech hromadné dopravy
) Ale u něj, když si řekně o pohádku, to vždy znamená, že je unavený, takže po chvilce stejně začne žadonit o přisátí se ke mně, kde po chvilce usne
.
.