Jo, nápad je to dobrý, ale ona právě ta novorozenecká žloutenka to docela mění. Prní dítě jsem žluté neměla, ovšem druhé už asi 2. den zežloutlo dosti, takže mi bylo odebráno - naštěstí sesterna s inkubátory byla na konci chodby a začalo aktivní svícení, dceru nosily asi co 4h a snažili jsme se kojit, naštěstí to šlo dobře. Třetí dcera byla žlutá už druhý den po porodu a to byl horor - té kojení moc nešlo, vážení před po, kojení se sestrou, ale při představě, že bych musela dojíždět z domu asi 10km od nemocnice a vozit mléko - toho jsem měla dost, tak by to bylo tak náročné, i finančně, že jsem byla ráda, že mě nevyhazovali z pokoje a šly jsme až 7.den.
Já vím, že jsi psala o zdravém dítěti a zdravé matce, ale někdy se mohou vyskytnout takové náhlé situace, že děti se při kojení dusí, ublinkávají a třeba "vyhukaná" prvorodička - asi by to pak následně bylo komplikovanější pro ty porodnice, kdyby už měli plný stav a ty bys chtěla být opět přijata.
MMCH asi vím, která porodnice to byla, kamarádka tam musela rodit, protože bylo podezření na neurol. vadu a říkala, že hrůza, po porodu ji převáželi do té nemocnice a ona chodila asi těch 200 m za miminkem, však taky se nerozkojila.