No, nemyslím si, že je to tak jednoduché, pokud to není prostá novorozenecká žloutenka. Já má bohužel krevní skupinu 0+ a vytvářím vůči dětem nějaké protilátky, tudíž, jak mi bylo řečeno je žloutenka u každého dalšího dítěte silnější. Nevím, jak je to s podložkou, ale myslím si, že účinnější v těchto případech určitě je inkubátor se zářivkou, miminko bylo pak krásně běloučké. V zimě je to se sluncem horší, v létě vyloženě na přímé slunce vystavit dítě nemůžeš. Navíc odběry dětem dělali asi 2x denně + infuze - ty si doma nezavedu, kojilo se hůř - děti mi většinou po minutě usínaly, takže jsem byla "ráda", že mi je sestra ač se mi to zdály její metody hrozné, budila a mimi vypilo alespoň něco. Co s nimi dělaly pak - aby vydržely v inkubátoru další 4 hodiny je mi jasné, že je dokrmovaly glukozou nebo teda mým mlíkem, toho jsem jim nosila přehršel a následné kojení bylo zase spavé, takže nevím, jestli to bylo žloutenkou nebo dokrmováním, ale nedivím se jim. Dítě vysléct, obalit očička, vzbudí se za chvilku a zase ho obléct a donést matce? Kdyby to dělaly co hodinu, asi by se zbláznily.