Já mám s hospitalizací dítěte taky zkušenosti, první byla na infekčním oddělení FDN v Brně, to byla naprostá katastrofa, jak názory postarších lékařek (kojení dle budíku, zesměšňování mé osoby, oddělení mě od dcery - 3 týdny, dokrmování miminka s průjmem rýžovým odvarem, napájení černým čajem atd. atd.). Prostě na to se nikdy zapomenout nedá, ta bezmoc a slzy, když člověk stojí, ještě celý rozhozený hormony, proti skupině lékařů a sester a snaží se jim říct svůj názor a oni z člověka dělají div nesvéprávného tupce...
Druhý zážitek je naopak velice pozitivní, a to ze září loňského roku ze znojemského dětského oddělení, kde hospitalizace matky s dítetem je automatická, dokonce i se 7 letým či strším, dle přání rodiče. Dokonce hospitalizují s dětmi i tatínky. Přístup sester příkladný, lékařů taky, veškerý servis atd. paráda. S malým (zlomenina nohy) jsem byla v podstatě neustále - spala jsem vedle něj na přiražené posteli, jídlo nám nosili na pokoj, když jsem potřebovala na záchod, sestřičky ho pohlídaly, aby nechtěl utíkat z postele atd. Ono asi všecko jde, když se chce. To je snad zatím jediní zařízení co jsem slyšela a viděla, kde by vysloveně podporovali pobyt rodiče s dítětem jakou součást ozdravné procedury, dokonce to tam mají i vycapeno na nástěnce v desateru, proč hospitalizovat dítě s rodičem.