| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Maminky, porodnici vybírejte pečlivě!

Moc hezky napsaný článek, Maggi. Ano, v systému našeho porodnictví je péče o matku a o miminko odděleně velký problém. Rodila jsem akutním císařem, trochu předčasně, synek si pobyl týden v inkubátoru a potom deset dní na postýlce na oddělení intermediární péče. Jeho stav byl až na nízkou porodní váhu dobrý, já jsem na tom byla po císaři dost zle. Poprvé jsem ho viděla druhý den po narození. Na oddělení intermediární péče byly pevně stanovené návštěvní hodiny, dvakrát denně, první dny, to jsem ještě byla v porodnici na JIP, mě za synkem vozil manžel, potom mě přeložili na zcela nefunkční oddělení gynekologie, manžel musel do práce a byl problém, nemohla jsem vůbec vstát z postele a doplazit se ani na WC, natož za synkem, který ležel o patro níže. Zdravotníky to naprosto nezajímalo, naštěstí jsem tam narazila na slušnou paní sanitárku, a ta mě vozila a odvezla i moje odstříkané mléko. Po pěti dnech mě propustili domů, z domu jsem asi čtyři dny jezdila na intermediár za synkem a vozila mu mléko. Nikoho nezajímalo, jestli budu schopná se za synem vůbec dostat (dostala jsem se, už jsem trochu chodila a manžel si vzal dovolenou). Potom jsem nastoupila na "hostinské pokoje" a začala jsem chodit synka osmkrát denně kojit. "Hostinské pokoje" jsou samozřejmě v jiné budově než intermediár, vzdálenost cca 150 m a dvoje schody. Týden po císaři přímo delikatesa. Ačkoliv byl synkův stav velmi dobrý, nesměla jsem ho brát z postýlky do náruče, pouze nám děti dávaly sestřičky na kojení do zvláštní místnosti. Moje prosby nikoho nezajímaly. Měla jsem "štěstí" synek musel začít cvičit Vojtovku a v tu chvíli jsem se zřejmě stala svéprávnou matkou a poprvé jsem deset dní po porodu dostala do náruče své nahaté miminko. Rychle jsme se rozkojili a osmnáct dní po porodu už jsme byli se synkem doma zalezlí v posteli. Kojila jsem téměř dva roky. Tento systém bohužel ale zanechává stopy na dětské psychice, u některého dítěte stačí domazlit ztracený čas, u jiného může vzniknout vážné trauma, záleží na dítěti. Pracovat se s tím dá různým způsobem a dá se to zvládnout.
Maggi, chtěla jsem se zeptat, ta zmiňovaná reportáž o brněnských porodnicích byla na kterém programu, docela by mě to zajímalo. Díky a omlouvám se za dlouhý příspěvek.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.