Zaujala me poznamka o materskem mleku. Davaji v Cechach materske mleko od matky jenom k jejimu diteti? Nebo to jentak slevaji dohromady? Teda jestli jim vubec nejake davaji jak psala autorka. Pracuji na neonatalni JIPCe v USA a strasne to musime dodrzovat. Mleko od matky musi jit jenom k jejimu diteti. Coz mi pripada normalni. Pokud se stane omyl a dite dostane mleko od jine maminky, tak je z toho strasny pruser a mama, ktera to mleko odstrikala musi jit na HIV testy a vsechno mozne. Moje mamka mi rikala, ze kdyz byla se mnou v porodnici tak vsechno slevali dohromady. Coz bylo pred 30ti lety..ale zmenilo se neco?
S vasim miminkem me to moc mrzi. Kvuli hloupe zloutence, ktera nebyla az tak akutni Vas tak oddelily. Dalo by se to chapat kdyby se jednalo o nejaky vazny pripad. Na druhe strane u nas na oddeleni muzeme vytahnout miminko z pod svetel na chovani jen 2x denne na 30 minut, aby byla lecba ucinna a co nejkratsi. Ale rodice sou kdykoliv vitani a muzou byt u inkubatoru jak dlouho chteji a aspon ho drzet za ruku nebo na nej mluvit. Ale samozrejme nejdou pod BILI svetla s nizkymi hodnotami. Moje dcera mela taky zloutenku vysoky bilirubin, po 72hodinnach po porodu nas poslali domu a 4 den sem musela jezdit kazde 3 hodiny na testy krve, jestli se ji bilirubin nezvysuje. Coz je druhy extrem s kterym tady nesouhlasim. Byl to pro me jeden z nejhorsich dnu. 4 denni mimino, ja sotva chodila, nakojit ho jet do nemocnice, nazpet nakojit a znovu.. Misto aby si nas nechaly v porodnici o den dele. Nastesti sme to zvladly bez svetel,ale pokud by mela hodnoty vyssi, tak bysme museli do detske nemocnice pod BILI svetla. Blazinec, zadna porodnice nebo specialni oddeleni pro novorozenata. 4 denni mimino na pediatricke oddeleni plne bacilu, kde sou deti do 15 let se vsemi moznymi infekcemi.
Předchozí