jojo Kili mas pravdu, lekar postupoval spravne, omlouvam se. Hloupa zloutenka to nebyla, nejak sem cislum nevenovala pozornost. Ale chyba se nekde stala, ze ma Maggi po pul roce stale vycitky, ze nemohla k diteti 7 dni. Lekari by meli maminky ujistit, ze je fototerapie opravdu nutna a zduraznit nasledky, ktere muzou nastat pokud dite nebude pod fototerapii. A umoznit vice pristup k detem. 2 luzka na oddeleni nikdy dostacujici nebudou. My moc pokoju pro rodice taky nemame, ale mame rozdelavaci kresla, na kterych se da slusne vyspat. Nebo si rodice zaplati hotel blizsko u nemocnice a dochazi za miminkem z hotelu.
Uplne Maggi chapu jak se citi. Ja mela vycitky, ze mi dcerku neprilozili hned na bricho a mohla sem ji chovat az po DLOUHATANSKE pul hodine. Mela meconium v plodove vode, tak ji hned po porodu dali vedle me na stul a trochu ji pomohli kyslikem. Pak ji okoupali a az po koupeli sem ji mohla chovat. Byla sem vysmata z epiduralu, tak mi to v te chvili bylo docela jedno. Hlavne at dycha ze.. Ale pozdejc ve mne zacalo neco hlodat, ze byla chudinka sama na tom stole, cizi hlasy, cizi ruce..na co je ta koupel tak dulezita? To mohlo pockat par hodin. Kili nevim jestli si chlap, nebo zenska, nevim jestli mas deti..ale hormony toho dost zmeni, at uz si literatura rika co chce. Dokud sem nemela vlastni deti, tak sem to tak nevnimala. Od te doby co vim, jak se maminky citi, se chovam ke svym pacientum trochu jinak. Trochu vic citliveji a empaticky.
Moc diky za osvetu o materskem mlece, jsem rada ze se to i v Cechach dodrzuje. Nekdy mam pocit, ze je ceske zdravotnictvi pul stoleti opozdene a nekdy mam pocit, ze je na svetove spicce. Podle toho s kym mluvim a ktereho lekare v Cechach navstivim. Na sveho ceskeho zubare bych nedala dopustit a to sem jich tady v americe vyzkousela habakuk. Na druhe strane k nasi ceske detske lekarce, ktera stale ordinuje antibiotika na rymu a kazde dite doporucuje dokrmovat - aby "LEPE SPALO" bych nesla ani ZADARMO!
Vsechno je v lidech a proto souhlasim s autorkou VYBIRAT LEKARE A NEMOCNICE VELICE PECLIVE.
Předchozí