Tak teda ještě jednu poznámku, ač jsem se zařekla...
Co se tady pořád oháníte dějinama? Tys je na té fildě studovala? Že bys měla větší rozhled než já...
Dějepis léta učím, ale až na výjimky jsem si nikdy nevšimla, že by dítě nevyrůstalo s matkou, resp. s rodinou. Ani v literatuře se nic podobného člověk nedočte...
Izolovaně s matkou nevyrůstá ani dnes moc dětí, to je jasné.
Ale od pravěku se dítě v prvních letech života batolilo uprostřed tlupy (rodiny), nebo později uprostřed rodiny. O tom, že by se ta nejmenší mláďata dávala do sousední tlupy nebo do cizí vesnice k jiným lidem...to je teda převrat v historickém bádání...
(a chtěla bych upozornit, že chůvy a kojné nejsou totéž, co jesle)
Nicméně to jen k té historii - tím bych moc neargumentovala. Mohl by se najít někdo, kdo o tom něco ví. Pokud to ovšem nebereš jako Monty, která je nadšená z toho, že nám doba dává možnost vybrat, kam dítě odložíme - zda k rodině nebo k cizím (ale to byla asi jen ironie - doufám)
Stejně tak Tvůj příspěvek, že nikdy nikdo nedokázal, že jesle nejsou pro většinu dětí nic úžasného...no, gratuluju, právě jsi sejmula většinu kantorů, co mě učili na pajdě, socce, a kteří mě učí na fildě
Já si jich často i vážila a oni VŠICHNI kecali, protože měli zřejmě špatné zážitky z jeslí a hystericky lpěli na dětech do pozdního věku..