jste na omylu. Já mezi Romy pracovala. Někteří z nich se integrovat chtěli, většina ale ne. Toho, kdo nechce, nijak nedonutíte. Jak praví přísloví "koně můžeš dovést k řece, ale nedonutíš ho, aby se z ní napil". S dětmi těch pokrokovějších Romů se pracovalo úžasně, protože je doma tlačili. Děti ostatních na to dlabaly a rodičům to bylo jedno. Tyto děti měly obrovské znalosti třeba o sexu, co učitelky ještě ve 40 neznaly, o tom tyto děti dost barvitě mezi vrstevníky vyprávěly, ze slovníku, který přitom používaly, se mi ježí chlupy dodneška. Ale co, třeba na to měly talent a jak tu někteří praví, talent je třeba rozvíjet...
Jak chcete integrovat někoho, kdo se sám integrovat nechce, chce jen šu**t, mít hodně dětí a nic nedělat? Ne že by většinové děti tuto touhu taky neměly, ale u nich spíš končí na úrovni vtipkování. Ty totiž chápou nutnost vzdělání a dá se s nimi aspoň v rozumné míře spolupracovat. Zatímco tak 75% Romů bylo celé vzdělání naprosto šumafuk.
Klidně mi nadejte do blbů, já na rozdíl od vás celou tu slavnou integraci zažila na vlastní kůži a ježí se mi z ní dodnes.
Předchozí