| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo nepatří do zvláštní školy

... kterí je třeba rozlišovat:

Já třeba klukům taky nehodlám stát za zadkem při úkolech, natož abych ty úkoly psala za ně (fakt to někdo dělá? A k čemu to jako má být dobré???)...! Já jsem si také úkoly dělala sama, nesnášela jsem když mi někdo přitom koukal přes rameno (nesnáším to dodnes při jakékoliv práci), ale při dotazech jsem se na mámu/rodiče mohla kdykoliv obrátit. Hodlám to dělat stejně. Také je důležité aby se dítě naučilo, že nese zodpovědnost za sebe s svoji práci - takže když donese úkoly odfláklé, musí holt nést nepřijemnosti s tím spojené - i to znamená "učit se (pro život)". Sama si to také pamatuji - učila jsem se dobře, ale měla jsem sklon to flákat - s důsledky jsem se holt pak musela vyrovnat. A také je podle mě důležité, aby měli své vlastní měřitko hodnocení, nezávisle na škole - protože se taky může stát, že někdy budou s něčím spokojení, ale ve školce jim to sprdnou - tak aby to uměli odlišit, co je co...

ALE přesto si myslím, že ty poruchy "dys-" jsou ještě zase něco jiného, jaksi "z jiného soudku". Prostě tam ty děti myslím často samy od sebe nejsou schopné překážku překonat, bez fundované pomoci jim to stojí furt v cestě a brání jim v rozletu. Proto jsem ráda že dnes jsou možnosti jak takovou poruchu odlišeit od prostě "hlouposti" a že je možné těm dětem pomoct ˇ(rodiče a/nebo odborníci). A jak mi vyplývý z několika příkladů uvedených zde, zřejmě to fakt funguje. Protože někdo kdo by byl opavdu jen "hloupý" (jak se dřív myslelo) by to asi těžko dotáhl na spisoovatele, novináře apod., jak tu holky popisují...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.