..no jo, ale když mě a možná že i tobě bylo 15 let (u mě před 17-ti lety + pocházím z vesnice), byl naprosto jiný provoz, jiná situace, žádné satelity u velkých měst, kde je provoz ráno šílený i bez toho, že napadne sníh...
Hele, já být na místě autorky, udělala bych to samé...svoje děti zná a při 3 dětech fakt ví, co si může dovolit a co ne...
...a mmch jsem ráda, že v její kůži nejsem...právě proto, že jsem od malička bydlela v malé vesničce (žádný obchod, úřad, lékař, prostě nic), kde bylo VŠECHNO daleko, sběrný autobus jezdil 3x denně a spojoval okolní vesničky se střediskovou vesnicí (2km a dva velký kopce - za mě to bylo super, busy jezdili 2, každý měl svůj okruh a nás bral jako poslední, takže jsme byly za 5min v té velké vesnici, teď je to děs, bus jezdí jen jeden, u nás začíná, takže cesta do školy i zeškoly trvá dětem cca 1:20h..brrr..když je hnusně radši se svezou, než aby šlapaly ty dva krpály, chápu je!!)
...možná právě proto, že jsem tohle zažila, hned po SŠ jsem odešla do Prahy, bydlíme v paneláku 1 zast. busem od metra. Sice do školky to máme z ruky i když máme jednu 2 minuty a druhou 5 minut od domu - synka do nich prostě nevzali (blbě se narodil, 8.9., takže mu 1.9. nebyli 3 roky-a vypadl z pořadníku - musela a jsem tedy vláčet čerstvého 3leťáka do jiné části Prahy do školky, kde otevřeli třídu navíc,kde nebyli žádní jeho kamarádi z okolí tak, aby třeba 4 leťák měl školku zadku - fakt úžasná logika, miluju nařízení!!) tzn. a jsme moc rádi, že "dojíždíme" do jiné části Prahy cca 5 minut autem, MHD 25-30min, jak jinak ale, že naprosto opačným směrem než do práce, bus tam jezdí 1 + pěšky ješte ca10-15min. - stejně jsem se tomu dojíždění ale nevyhnula, je to opruz, strašná ztráta času, ale furt lepší, než na vsi...
P.S.Naši tam na té vesničce pořád bydlí - a mmch, když padá sníh, tak taťka prostě vstává 2x, 3x za noc a odhrnuje přístupovou cestu, aby úplně nezapadli...normálka... a když jsou mrazy, vstává v noci a přikládá do kotle...fakt zlatej panelák!!!
Předchozí