| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Psýché po porodu i před ním

Poporodní depka?Před porodem pro mě věc velmi se netýkající, až přímo z říše divnosnů...(byla jsem spíše ranařka,problémy házející lopatou za hlavu).Pak najednou přišel dlouhý-třídenní porod.Tím ovšem jen vše začalo. V kostce... druhý den po porodu se u mého syna projevila těžká poporodní žloutenka,pomalu nic mi neřekli a vzali syna pod lampu,následovalo mnoho odběrů krve(pro mě šok,jak měl rozpíchané nožičky a pak už i ručičky),nepříjemný personál dětských sester,které nechávaly kluka plakat,přestože pod lampou byl jediný.Problémy s kojením,děti se žlotenkou jsou spavé,unavené a mě příroda sice vybavila prsiskama,ale s plochými bradavkami.I s tím jsem se poprala s pomocí kojícího kloboučku.V nemocnici jsem toho moc nenaspala,spolurodička šíleně chrápala,já se bála o malého,kterého jsem přes zeď slyšela, jak často plakal... samozřejmě jsem za ním šla v jakoukoliv hodinu a spánek si strhla.Po návratu domů nastala krize druhý den.Vyčerpaná,unavená,nevyspaná,vystrachovaná se řvoucím miminkem-dnes už vím, že byl nejspíš pořád hladový.Spíš jsem si nevěděla pomoct sama se sebou,o našeho chlapečka jsem se starala,seč to šlo.Musím předeslat,že můj muž mi byl obrovskou oporou a pomocníkem."Trochu" jsem se sesypala tedy druhý den, třetí už přijela moje tchyňka.I s její velkou pomocí jsme vše zvládli a přestáli. Pak na víkend dorazil švagr,taky pomohl,pak na další dny můj tatínek.Díky obětavosti a velké pomoci z rodiny jsem poporodní šok ustála.Zřejmě jsem neměla rozsáhlejší postižení psychiky,jelikož včasná pomoc rodiny padla na úrodnou půdu. Pokud by však bylo potřeba,říkala jsem maželovi,že bych se nebránila i odborné pomoci (ovšem jak jsem tak pročítala jiné články, už si nejsem zcela jistá,zda bych odbornou pomoc v podobě hospitalizace vyhledala... člověk vždycky může narazit na blba, který to ještě může zhoršit).Zřejmě bych volila cestu ambulatního léčení. Všem maminkám přeji, aby náročné období po návratu z porodnice zvládly a nebály se říct o pomoc,pokud nemůže někdo z rodiny,tak se nebojte oslovit přátelé či kamarády. Pokud ti lidé mají selský rozum, neodsoudí vás a pomohou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.